A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красноїльська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ДО УВАГИ ПІДПРИЄМЦІВ, ЯКІ ТОРГУЮТЬ СКЛАДНОЮ ПОБУТОВОЮ ТЕХНІКОЮ

Дата: 16.11.2018 14:16
Кількість переглядів: 339

ДФС у Чернівецькій області повідомляє, що  ще з 8 травня 2017 року всі продавці технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані застосовувати РРО при продажу. При цьому не має  значення ні обрана система оподаткування, ні обсяг доходу за календарний рік.

Тобто, платники єдиного податку, незалежно від групи, у т.ч. і ті, що здійснюють торгівлю на ринках, мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій за умови, якщо реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту.

Однак за результатами моніторингу майже половина підприємців цього не робить, чим порушує податкове законодавство та права споживачів, оскільки гарантійний ремонт складної побутової техніки можливий тільки за наявності фіскального чеку та та технічного паспорта або іншого документа з позначкою про дату продажу відповідно  п.11 ст.8 Закону України від 12 травня 1991 року №1023 «Про захист прав споживачів».

Згідно з нормами Податкового Кодексу  фактична перевірка здійснюється без попередження платника податків. Варто зауважити, що перед початком фактичної перевірки з питань дотримання порядку здійснення розрахункових операцій та ведення касових операцій, посадовими особами контролюючих органів на підставі норм Податкового Кодексу  також може бути проведена контрольна розрахункова операція.

ДОВІДКА

Термін «технічно складні побутові товари, які підлягають гарантійному ремонту», для цілей Закону про РРО вживається у значенні, наведеному в Законі України «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 р. № 1023-XII. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 231 "Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій". 

Підготовлено в межах проекту за підтримки ЄС M4EG  «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь