A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красноїльська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

«3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю!»

Дата: 03.12.2019 15:32
Кількість переглядів: 1277

Відзначення 3 грудня Міжнародного дня людей з інвалідністю - справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливими можливостями, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Започаткування Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги суспільства до проблем цієї категорії громадян, захист їх гідності, прав та благополуччя. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

 Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть особливі люди і вони потребують допомоги і уваги.

Звичайно ж, цей день не можна назвати святковим. Він підкреслює необхідність забезпечення рівних прав для осіб з обмеженими фізичними можливостями та їх участі в суспільному житті. 

Кожен крок у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, приносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них, що життя є і воно продовжується.

Одним із головних завдань Фонду соціального страхування України, що реалізує державну політику у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, є відновлення здоров'я потерпілих на виробництві, відшкодування матеріальної шкоди застрахованим особам та членам їх сімей у разі настання певного виду страхового випадку. 

  Станом на сьогоднішній день Сторожинецьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області опікується 94 потерпілими внаслідок нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання, з них - 2 осіб, тимчасово переміщених із Луганської та Донецької областей та 11 осіб, які отримують виплати у зв’язку з втратою годувальника. Серед загальної кількості потерпілих  - 83 особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва, з яких: 4 – особи з інвалідністю ІІ групи, 52 – ІІІ групи, а також 27 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без інвалідності. Протягом поточного року сума виплачених коштів становить понад 1млн. 749 тис. грн. Усі потерпілі на виробництві вчасно й у повному обсязі отримують належні страхові виплати.

Результатом роботи працівників відділення є створення функціонального, налагодженого порядку надання потерпілим на виробництві медичних та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду. До таких послуг належать: відшкодування витрат на санаторно-курортне лікування; на технічні та інші засоби реабілітації; відшкодування потерпілим на виробництві вартості ліків та лікарських засобів; компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю.

У свою чергу, люди з особливими потребами не залишаються осторонь громадського життя. Хотілося б відзначити активістів, які цьогоріч взяли  участь у спортивних змаганнях VІІ Всеукраїнської спартакіади “Сила духу”, що проводиться Фондом соціального страхування України з метою підтримки потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань: Лакуста М.В., Длужанський М.В., Дудко В.С. та Кучурян М.Р., який зайняв перше місце з бомбаскету у відбірних регіональних змаганнях спартакіади.

 

Сторожинецьке відділення управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь