A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красноїльська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Фонд соціального страхування України інформує

Дата: 20.11.2020 10:40
Кількість переглядів: 1308

Фонд соціального страхування України

виконує своє зобов’язання перед страхувальниками

На обліку у Сторожинецькому відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області (далі Сторожинецьке відділення управління) станом на 01 жовтня 2020 року перебувають 4611 страхувальників, із них 896 – юридичних осіб та 3715 – фізичних осіб-підприємців. Відповідно до “Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України”, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12, за звітний період страхувальниками подано 574 заяв-розрахунків на суму  8816,22тис. гривень.

На матеріальне забезпечення за 9 місяців 2020 року виплачено 9886,27 тис. гривень, в тому числі на:

  • допомогу по тимчасовій непрацездатності - 3864,73 тис. грн;
  • допомогу по вагітності та пологах - 5916,20 тис. грн;
  • допомогу на поховання - 16,40 тис. гривень.

На оплату страхових виплат профінансовано 1471,98 тис. грн, в тому числі:

  • щомісячні страхові виплати в разі часткової або повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, – 1307,30 тис. грн;
  • щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника  – 164,68 тис. грн;

Згідно із оперативними даними протягом 9 місяців 2020 року лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань отримали 6 застрахованих осіб і членів їх сімей, на загальну суму 87,6 тис. гривень. Застраховані особи пройшли реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду у санаторно-курортних закладах:

- ДП «СКК «Моршинкурорт» (санаторії «Дністер», «Лаванда», «Перлина Прикарпаття»);

- ДП «Клінічний санаторій «Жовтень»;

- санаторій «Полтава» ПрАТ «Миргородкурорт»;

Вибір санаторно-курортного закладу здійснювався безпосередньо застрахованими особами.

Відповідно до профілів медичної реабілітації захворювання найбільше випадків за такими профілями:

- нейрореабілітація: підгострий період інсультів;

- м’язово-скелетна реабілітація: підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті;

- кардіо-пульмонарна реабілітація: стан після пролікованої нестабільної стенокардії;

- кардіо-пульмонарна реабілітація: підгострий період захворювань легень;

- інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення.

Крім цього, проводилась компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування особам з інвалідністю на суму 0,24 тис. гривень.

  За 9 місяців 2020 року у Сторожинецькому відділенні управління зареєстровано 23 повідомлення з посиланням на гостре професійне захворювання COVID-19, із них: 3 нещасні випадки не пов’язані із виробництвом та один із смертельним наслідком. Проведено та завершено розслідування по 10 випадках захворювання, визнані пов'язаними з виробництвом 3 випадки, рішеннями комісії з розслідування захворювання 7 випадків визнані не пов'язаними з виробництвом. Розслідування усіх випадків проведено за участю страхового експерта з охорони праці Сторожинецького відділення управління.

Одним із головних напрямів роботи Сторожинецького відділення управління є піклування про потерпілих на виробництві, людей, які в результаті професійних захворювань чи травмування на виробництві стали особами з інвалідністю або втратили рідних.  

Станом на 01 жовтня 2020 року на обліку у Сторожинецькому  відділенні управління перебувають 77 осіб, які отримують страхові виплати та медико-соціальні послуги. Серед них 50 осіб з інвалідністю: І групи – 0, ІІ групи – 4, ІІІ групи – 46 , та 27 осіб, яким встановлено стійку втрату працездатності без встановлення групи інвалідності, та 11 членів сімей потерпілих, які загинули внаслідок нещасних випадків на виробництві.

Сторожинецьким відділенням управління сформовано та доукомплектовано необхідними документами особова справа 1 потерпілого, який має право на забезпечення спеціальним автотранспортом. Станом на 01 жовтня 2020 року по Сторожинецькому відділенню управління 1 потерпілий має право на заміну автомобіля в зв'язку із закінченням 10-річного терміну експлуатації.

Сторожинецьким відділенням управління також здійснюються страхові виплати потерпілим, які вимушено залишили свої домівки в зоні проведення АТО. На обліку перебувають 2 таких потерпілих. Із них 1 особа  – тимчасово переміщена із зони проведення АТО та 1 особа, яка отримувала виплати у відділеннях, розміщених в зоні проведення АТО.

 

Начальник

Сторожинецького відділення

управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

в Чернівецькій області                                        І. Паладій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь