Красноїльська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі овочів та фруктів розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 06.01.2023 16:24
Кількість переглядів: 239

Відділ освіти Красноїльської  селищної ради Чернівецького району Чернівецької області

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі  овочів  та фруктів розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Відділ освіти Красноїльської  селищної ради Чернівецького району Чернівецької області ЄДРПОУ 41216361 смт. Красноїльськ вул.. Штефана чел Маре 157

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015  03220000-9 Овочі фрукти та горіхи

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі:  відкриті торги з особливостями, UA-2023-01-06-000015-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 228200грн.00коп.

Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін на аналогічні за технічними характеристиками товари, шляхом аналізу середньостатистичних цін та відповідає розміру бюджетного призначення

Якість та кількість товару:

ДК 021:2015  03220000-9 Овочі фрукти та горіхи

№        Найменування товару         Од. виміру     Загальна кількість    Характеристика

1          Цибуля           кг        1000    Цибуля - цибулини дозрілі, здорові, чисті, цілі, непророслі, форма і колір відповідає ботанічному сорту з сухим зовнішнім цибулинням, без стороннього запаху і смаку. Розмір в діаметрі від 40 мм до 90 мм. Не допускається цибуля з ознаками загнивання, проростання, оголення, з механічними пошкодженнями, пошкодженнями сільсько-господарськими шкідниками та хворобами. Без ГМО. Врожаю 2022,2023 року).Країна походження – Україна.

2          Буряк столовий        кг        1000    Буряк - коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, середнього розміру без пошкоджень, форма та колір відповідають ботанічному сорту, без стороннього запаху та смаку. Клубні соковиті, темно-червоних відтінків. Не допускається наявність коренеплодів ушкоджених сільсько-господарськими шкідниками, зів’ялих, з ознаками гнилі та наявністю дефектів, які псують зовнішній вигляд продукції. Без ГМО. Врожаю 2022,2023 року).Країна походження – Україна.

3          Морква          кг        1500    Морква - коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, сухі, колір відповідає ботанічному сорту. Середнього розміру, не допускається наявність коренеплодів ушкоджених сільсько-господарськими шкідниками, зів’ялих, з ознаками гнилі та наявністю дефектів, які псують зовнішній вигляд продукції. Без ГМО. Врожаю 2022,2023 року).Країна походження – Україна.

4          Капуста свіжа качанна        кг        2000    Капуста - качани свіжі, цілі, здорові, чисті, добре сформовані, непророслі, колір і форма відповідає даному сорту, без стороннього запаху і смаку. Вага однієї капусти – не менше 400 г та не більше 2 кг. Не допускається головки капусти зів`ялі, не свіжі, пошкоджені, сільсько-господарськими шкідниками, листки з ознаками загнивання та з механічними пошкодженнями на глибину більше 2 основних листків. Без ГМО. Врожаю 2022,2023 року).Країна походження – Україна.

5          Часник           кг        20        Часник – плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, щільні, типової для ботанічного сорту форми, забарвлення, з товстою стінкою, без механічних пошкоджень, не пророслий. Смак і запах властиві ботанічному сорту, без стороннього запаху і смаку. Наявність плодів м’ятих, гнилих, пошкоджених шкідниками, уражених хворобами, в’ялих, наявність землі, прилиплої до плодів не допускається.

Тара має бути цілою, сухою та чистою.Країна походження Україна.

Врожай 2022,2023 року.

6          Яблука           кг        2000    Яблука - мають бути солодкі, кисло-солодкі на смак, однакової зрілості, свіжими, чистими, сухими без будь – яких ушкоджень, без цвілі, загнивання, запарювання, сторонніх присмаків і запахів, без шкідників. Без перевищеного вмісту хімічних речовин. Всі яблука партії мають бути приблизно однакового розміру. Розмір середній, відповідно до сорту. Без ГМО. Тара – фасування – ящики. Врожаю 2022,2023 року.Країна походження – Україна.

7          Мандарини    кг        100      Плоди повинні бути свіжими, чистими, з глянсовою блискучою поверхнею, не мляві, не приморожені, однакові за розміром, цілі, здорові, чисті, без підвищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічних пошкоджень та плям, а також без пошкодження шкідниками. Колір від світло-оранжевого до оранжевого. Смак і запах властивий ботанічними сортами. Транспортування в картонних скриньках. Врожаю 2022,2023 року

8          Лимони          кг        100      Лимони повинні бути свіжі, чисті, не в’ялі, без будь – яких пошкоджень, достатньої зрілості. Запах та смак відповідні свіжим лимонам без зайвого запаху та присмаку. Колір від світло-жовтий. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Всі лимони партії мають бути приблизно однакового розміру Розмір середній, відповідно до сорту. Без ГМО. Тара – фасування – ящики. Врожаю 2022,2023 року

9          Банани           кг        200      Плоди повинні бути цілим гроном,свіжі, не мляві, однакові за розміром, цілі, здорові, чисті, без підвищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічних пошкоджень та плям, а також без пошкодження шкідниками. Плоди повинні мати округло витягнуту форму довжина плоду до 25 см, жовтого однорідного кольору по всій довжині плода. Мати виражений банановий смак і аромат. Транспортування в картонних скриньках. Врожаю 2022,2023 року

10        Груші кг        500      Плоди повинні бути жовті та/або зелені, однакові за формою, чисті, свіжі, не мляві, відсутні пустоти, без механічних пошкоджень та плям, половинки та частини від цілого плоду не допускаються, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками. Запах, колір, смак (кисло-солодкі та/або солодкі) властиві відповідному сорту, не кислі. Врожай 2022,2023 року. ).Країна походження – Україна.

11        Помідори свіжі         кг        100      Врожай 2023 року. Помідори свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг.Помідори свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ 3246-95. Без ГМО.

12        Огірки свіжі  кг        100      Огірки ґрунтові врожаю2023 року. Плоди свіжі, цілі, здорові, чисті, непотворні, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, без плодоніжки, типової для ботанічного сорту форми і зеленого забарвлення різних відтінків. М’якуш щільний, з недорозвиненим водянистим насінням, без внутрішніх пустот. Смак і запах властиві ботанічному сорту, без стороннього запаху і смаку. Довжина огірка не більше 11 см, найбільший поперечний діаметр не більший ніж 5 см. Не допускається наявність плодів гнилих, запарених, в’ялих, жовтих з грубим шкірястим насінням, з сторонніми запахами, а також з наявністю прилиплої до плодів землі. Свіжі огірки, підготовлені до пакування, не повинні бути вологими. Фасовані в сітчасті мішки вагою від 5 кг до 15 кг. Тара для пакування  повинна бути міцною, чистою, сухою, без стороннього запаху.Огірки свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ 3247-95.

13        Сливи кг        400      Якість товару повинна відповідати відповідним вимогам стандартів. Врожай 2023 року. Плоди жовті, фіолетові, свіжі, не мляві, за розміром стандартні; d=3-5см., цілі, здорові, чисті, без підвищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічних пошкоджень та плям, а також без пошкодження шкідниками. Товар не повинен містити ГМО.

Тара фасування – картонні, пластиковіабодерев’яні ящики.

14        Баклажани     кг        20        Врожай 2022, 2023 року. Баклажани свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг. Баклажани свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ

15        Капуста цвітна         кг        100      Капуста - качани свіжі, цілі, здорові, чисті, добре сформовані, непророслі, колір і форма відповідає даному сорту, без стороннього запаху і смаку. Вага однієї капусти – не менше 400 г та не більше 2 кг. Не допускається головки капусти зів`ялі, не свіжі, пошкоджені, сільсько-господарськими шкідниками, листки з ознаками загнивання та з механічними пошкодженнями на глибину більше 2 основних листків. Без ГМО. Врожаю 2022,2023 року).Країна походження – Україна.

16        Кабачки         кг        80        Врожай 2023 року. свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг. Кабачки свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ

17        Перець солодкий      кг        80        Врожай 2022,2023 року. свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг. Перці свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ без ГМО

18        Апельсин       кг        100      Врожай 2022,2023 року Апельсини свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг. Апельсини свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ без ГМО

19        Малина          кг        20        Врожай 2023року.  свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг. Малина свіжа повинні відповідати вимогам ДСТУ, без ГМО

20        Абрикос         кг        100      Врожай 2023 року. Абрикоси свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг. Абрикоси свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ без ГМО

21        Персик           кг        100      Врожай 2023 року, свіжі, цілі, здорові, чисті, неперезрілі, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення з плодоніжкою чи без неї, ступінь зрілості - дозрілі. Без стороннього запаху і присмаку. Фасовані в ящики (пластмасові, картонні, дерев’яні) чисті та сухі, які забезпечать схоронність та доставку якісної продукції на склад Замовника. Фасування по 10-15 кг Персики свіжі повинні відповідати вимогам ДСТУ без ГМО

22        Виноград       кг        80        Фрукти повинні бути : свіжі, цілі, чисті – без зайвого ґрунту, не зів’ялі, не тріснуті, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, без ознак загнивання, сухі. Розміри продукції стандартні, форма типова для даних сортів фруктів, вищого товарного сорту. Врожай 2022,2023

 

 

 

 

Документи, оригінали або копії, які надаються у складі тендерної пропозиції повинні бути чинними на момент їх подання.

У вимогах до предмета закупівлі, що містять посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника, вважати вираз «або еквівалент». Еквівалентом вважається товар з технічними та якісними характеристиками, які зазначено в Додатку 1 до оголошення про проведення спрощеної закупівлі.

Якщо Учасником пропонується аналог та/або еквіваленти товару до того, що вимагається Замовником, додатково у складі пропозиції Учасник надає таблицю, складену в довільні формі, яка у порівняльному вигляді містить відомості щодо основних технічних та якісних характеристик товару, що вимагається Замовником до основних технічних та якісних характеристик аналогу та/або еквіваленти товару, що пропонується Учасником. При цьому якість запропонованого аналогу та/або еквіваленти товару має відповідати якості, що заявлена у технічній специфікації Замовника.

 

1.1. При поставці товару копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару надаються на кожну партію товару (посвідчення (сертифікат, тощо) якості, або декларація виробника, де вказується дата виготовлення, умови та термін зберігання, або висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби, інші документи, що передбачені чинним законодавством України).

1.2. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО».

1.3. В заклад забороняється завозити недоброякісний товар або товар з терміном придатності, що минув. На недоброякісний товар складається акт і він повертається.

1.4. Строк придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 80 % до загального терміну придатності до споживання.

2. Доставка і розвантаження товару здійснюється транспортом, силами Учасника по заявці Замовника.

2.1. Поставка (передача) товару здійснюється дрібними партіями, транспортом учасника-переможця (спеціалізованим транспортом учасника-переможця з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, температурного режиму тощо), не менше двох разів на тиждень в період з 08:30 до 12:30 год, згідно наданих заявок замовником, які можуть бути подані електронною поштою, факсом або телефоном.Учасник надає гарантійний лист з посиланням на номер оголошення про проведення даної закупівлі в якому учасник гарантує замовнику своєчасно постачати товар у  встановленні строки замовником.

2.2. Транспортування товару у заклади здійснюється автотранспортом учасника відповідно до Правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні. Постачання продукції повинно здійснюватися спеціальним автотранспортом  Кузов машин всередині  має бути покритий цинковим залізом, листовим алюмінієм або іншим матеріалом, дозволеним Міністерством Охорони здоров’я України для контактування з продуктами харчування.

2.3. Товар повинен бути поставлений Постачальником відповідно до вимог діючого законодавства України щодо перевезення швидкопсувних вантажів: авторефрижератором, або ізотермічним автомобілем з холодильною установкою, або ізотермічним автомобілем з додержанням температурного режиму, відповідно до вимог Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 14.10.1997 р. за №363 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 20.02.1998 р.

 2.4. Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

2.5. У разі виявлення неякісного  товару або такого, що не відповідає умовам договору,    Учасник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.

2.6. Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі і виконують вантажні – розвантажувальні роботи, повинні мати дійсну на момент поставки медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів (надати гарантійний лист).

2.7. Не допускається транспортування сирих продуктів разом з готовими продуктами харчування, не допускається постачання недоброякісних товарів або сумнівної якості, термін придатності яких  на межі закінчення, про що учасником надається гарантійні листи.

3. Замовник залишає за собою право у буд-який час відбирати зразки поставленої продукції для проведення перевірки поставленого товару відповідно до технічних характеристик. У разі встановлення невідповідності товару заданим параметрам замовник залишає за собою право повернення товару учаснику (постачальнику) та в подальшому – розірвання існуючого договору на постачання (надати гарантійний лист).

4. Оплата здійснюється відповідно до вимог діючого законодавства в Україні, таким чином Замовник після отримання товару, відповідно до умов взятого бюджетного зобов'язання приймає рішення про його оплату та надає доручення на здійснення платежу, органу Казначейства України, якщо інше не передбачено бюджетним законодавством, визначеним п. 5 ч.1 ст. 49 Бюджетного Кодексу України.

5.1. На підставі викладеного здійснення передплати непередбачено.

5.2.Обсяги закупівлі товару можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків Покупця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь