A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красноїльська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Обгрунтування проведення закупівлі деревини за ДК-021:2015:03410000-7 «Деревина» Деревина дров»яна промислового використання

Дата: 10.02.2023 10:51
Кількість переглядів: 482

 

Відділ освіти Красноїльської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області

ПРОТОКОЛ

 

 

02.02.2023р.                                 смт.  Красноїльськ        №34

 

 

 

 

 

 

 

 

уповноваженої особи

 

Порядок денний:

    1. Про прийняття рішення щодо здійснення закупівлі без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до пп. 6 п. 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178 (далі — Особливості), за предметом ДК-021:2015:03410000-7 «Деревина» за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника (далі — Закупівля).
    2. Про розгляд та затвердження річного плану закупівель на 2023 рік у порядку, встановленому Законом України «Про публічні закупівлі» (далі Закон, Закон про публічні закупівлі) (Додаток 1).
    3. Про оприлюднення річного плану закупівель  на 2023 рік в електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом  (далі Електронна система).
    4. Про оприлюднення звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель (далі Звіт про договір про закупівлю), щодо Закупівлі в електронній системі відповідно до вимог пункту 3-8 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону.

 

Під час розгляду першого питання порядку денного:

Пунктом 13 Особливостей встановлено, що придбання замовниками:

— товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень,

— послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень,

— робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень,

може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли:

відмінено відкриті торги через відсутність учасника процедури закупівлі (учасників процедури закупівлі), у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника процедури закупівлі не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації, та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі).

 

11.01.2023 року через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником, відкриті торги щодо Закупівлі автоматично відмінені електронною системою закупівель відповідно до п. 48 Особливостей. Звіт про результати проведення процедури закупівлі додається (ID оголошення - UA-2023-01-03-005662-а).

Таким чином, з огляду на норми Особливостей є необхідність та підстави прийняти рішення щодо здійснення Закупівлі без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до підпункту 6 пункту 13 Особливостей.

 

Обґрунтування здійснення Закупівлі без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до пп. 6 п. 13 Особливостей:

Відповідно до статті 64 Конституції України в умовах воєнного або надзвичайного стану тимчасово можуть встановлюватись окремі обмеження прав і свобод із обов’язковим зазначенням строку дії цих обмежень.

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 (зі змінами) термін дії воєнного стану встановлено до 21.11.2022.

Статтею 4 Указу № 64 Кабінету Міністрів України постановлено невідкладно:

1) ввести в дію план запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні;

2) забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов'язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану на території України.

Стаття 121 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» передбачає, що Кабінет Міністрів України в разі введення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях:

1) працює відповідно до Регламенту Кабінету Міністрів України в умовах воєнного стану;

2) розробляє та вводить в дію План запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в окремих місцевостях України з урахуванням загроз та особливостей конкретної ситуації, яка склалася.

Згідно з сьомим абзацом пункту 5 частини 1 статті 20 Закону України від 27.02.2014 № 794 «Про Кабінет Міністрів України» Кабінет Міністрів України здійснює керівництво єдиною системою цивільного захисту України, мобілізаційною підготовкою національної економіки та переведенням її на режим роботи в умовах надзвичайного чи воєнного стану.

З метою невідкладного забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, до яких у тому числі входить здійснення публічних закупівель, частиною 3-7 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону встановлено, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених цим Законом, визначаються Кабінетом Міністрів України із забезпеченням захищеності таких замовників від воєнних загроз.

На виконання даної норми Закону урядом були прийняті Особливості.

Положеннями Особливостей передбачено, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли відмінено відкриті торги через відсутність учасника процедури закупівлі (учасників процедури закупівлі), у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника процедури закупівлі не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації, та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), тобто замовник застосовує виняток за Особливостями і укладає прямий договір. За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до цього пункту, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону.

 

Відділом освіти Красноїльської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області була оголошена закупівля за процедурою відкриті торги (з особливостями) в електронній системі закупівель за ідентифікатором UA-2023-01-03-005662-а , яка була автоматично відмінена електронною системою закупівель відповідно до п. 48 Особливостей – «неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями», звіт про результати проведення закупівлі № UA-2023-01-03-005662-а  .

Отже, з огляду на зазначене застосовується вищевказане виключення.

Обсяг закупівлі визначається на підставі річного планування, а також з урахуванням потреби замовника на період  2023 року .

Водночас, як передбачено чинним законодавством, під час здійснення закупівель замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель.

Враховуючи зазначене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі, якнайшвидшого забезпечення потреби в деревині в умовах воєнного стану, замовник прийняв рішення про застосування під час здійснення закупівлі вищезазначеного винятку за Особливостями.

З огляду на викладене, рішення замовника про проведення закупівлі відповідає чинному законодавству.

Перелік документів, якими підтверджується наявність підстави для застосування виключення за Особливостями (документальне підтвердження):

      1. звіт про результати проведення закупівлі № UA-2023-01-03-005662-а  .

 

 

Під час розгляду другого питання порядку денного:

На виконання вимог статті 4 Закону для забезпечення наявної потреби Замовника є необхідність у затвердженні річного плану закупівель / змін до річного плану закупівель на 2023 рік щодо Закупівлі (Додаток 1), із зазначенням у примітках, що Закупівля здійснюється без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до підпункту 6 пункту 13 Особливостей.

 

Під час розгляду третього питання порядку денного:

На виконання вимог статті 4 Закону є необхідність оприлюднити річний план закупівель / зміни до річного плану закупівель на 2023 рік в Електронній системі протягом п’яти робочих днів з дня його затвердження.

 

Під час розгляду четвертого питання порядку денного:

Пунктом 13 Особливостей встановлено, що за результатами закупівлі, здійсненої відповідно до цього пункту, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону, а саме не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору. Замовники можуть не публікувати інформацію про своє місцезнаходження та/або місцезнаходження постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг, якщо поширення такої інформації несе ризики для безпеки замовника та/або постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг).

         Таким чином, з огляду на норми Особливостей є необхідність у прийнятті рішення щодо оприлюднення звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору.

 

На виконання вищевикладеного я, уповноважена особа,

 

ВИРІШИВ(ЛА):

      1. Здійснити Закупівлю без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до пп.6 п. 13 Особливостей.
      2. Затвердити річний план закупівель / зміни до річного плану закупівель на 2023 рік (Додаток 1 на 1 сторінку).
      3. Оприлюднити річний план закупівель / зміни до річного плану закупівель на 2023 рік в Електронній системі у порядку, встановленому Уповноваженим органом.
      4. Оприлюднити в електронній системі звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, щодо Закупівлі не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору.

 

Уповноважена  особа     

 

 

________________

підпис

 

Лілія КУШНІР

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

 

РІЧНИЙ ПЛАН
закупівель на 2023 рік

 

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, його категорія:

1.1. найменування замовника: Відділ освіти Красноїльської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області

1.2. місцезнаходження  замовника: смт. Красноїльськ, вул.. Штефана чел Маре,157

1.3. ідентифікаційний код замовника: 41216361

1.4.  категорія замовника: ) підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі»

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): немає.

3.Розмір бюджетного призначення та/або очікувана вартість предмета  закупівлі: 1166094грн.00коп.

4.Код економічної класифікації видатків бюджету (для бюджетних коштів):2275

5.Вид закупівлі та орієнтовний початок проведення:

5.1. вид закупівлі: вид закупівлі: звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель

 

5.2.орієнтовний початок проведення:   лютий  2023року.

6. Примітки: Закупівля здійснюється без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до підпункту 6 пункту 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178.

 

Уповноважена особа     

 

 

________________

підпис

 

Лілія КУШНІР

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь